Keress receptre vagy hozzávalóra

Sütőtökös sós pite

Hozzávalók

  • 2 dkg friss élesztő
  • 1,25 dl langyos tej
  • 27,5 dkg tönkölybúzaliszt + a formához
  • 1 db tojás
  • 2 dkg vaj + a formához
  • 1 csipet só
  • A töltelékhez:
  • 50 dkg hokkaidó tök
  • bors
  • cukor
  • szerecsendió
  • 8 dkg bacon
  • 1 fej hagyma
  • 1 szál póréhagyma
  • 3 db tojás
  • 1,5 dl habtejszín
  • 8 dkg reszelt kemény sajt

Elkészítés

    1. Az élesztőt a tejbe morzsoljuk és felfuttatjuk. A lisztet tálban összegyúrjuk a tojással, a vajjal, a felfutott élesztővel, valamint a sóval, és meleg helyen, letakarva kelesztjük kb. 30 percig,
    2. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tésztát lisztezett felületen kb. 28 cm átmérőjű kerek lappá nyújtjuk, és kikent, kilisztezett 26 cm-es piteformába nyomkodjuk. Leterítjük sütőpapírral, szárazborsót vagy -babot szórunk rá nehezéknek, és az előmelegített sütő középső részében elősütjük 15 percig.
    3. A tök húsát felkockázzuk, nagy serpenyőben pirítjuk 3-4 percig, majd ízlés szerint sóval, borssal, cukorral és őrölt szerecsendióval ízesítjük.
    4. A bacont és a hagymát apróra kockázzuk, a pórét vékonyan felkarikázzuk. A bacont serpenyőben kiolvasztjuk 2 perc alatt. Hozzáadjuk a hagymát és a pórét, majd további 2 percig pirítjuk.
    5. A vaksütéshez használt borsót vagy babot a sütőpapírral együtt eltávolítjuk, és a baconös-hagymás keveréket elosztjuk a tésztán. Megöntözzük a tojásokkal elkevert tejszínnel, megszórjuk a reszelt sajttal, majd változatlan hőfokon aranybarnára sütjük kb. 20 perc alatt.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin