Az élesztőt a tejbe morzsoljuk és felfuttatjuk. A lisztet tálban összegyúrjuk a tojással, a vajjal, a felfutott élesztővel, valamint a sóval, és meleg helyen, letakarva kelesztjük kb. 30 percig,
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tésztát lisztezett felületen kb. 28 cm átmérőjű kerek lappá nyújtjuk, és kikent, kilisztezett 26 cm-es piteformába nyomkodjuk. Leterítjük sütőpapírral, szárazborsót vagy -babot szórunk rá nehezéknek, és az előmelegített sütő középső részében elősütjük 15 percig.
A tök húsát felkockázzuk, nagy serpenyőben pirítjuk 3-4 percig, majd ízlés szerint sóval, borssal, cukorral és őrölt szerecsendióval ízesítjük.
A bacont és a hagymát apróra kockázzuk, a pórét vékonyan felkarikázzuk. A bacont serpenyőben kiolvasztjuk 2 perc alatt. Hozzáadjuk a hagymát és a pórét, majd további 2 percig pirítjuk.
A vaksütéshez használt borsót vagy babot a sütőpapírral együtt eltávolítjuk, és a baconös-hagymás keveréket elosztjuk a tésztán. Megöntözzük a tojásokkal elkevert tejszínnel, megszórjuk a reszelt sajttal, majd változatlan hőfokon aranybarnára sütjük kb. 20 perc alatt.