A tojásokat ketté választjuk. Sárgájukat az olajjal vagy szobahőmérsékletű margarinnal a kétféle cukorral habosra keverjük. Aprólyukú reszelőn belereszeljük a héjnélküli nyers sütőtököt és a narancshéjat. A lisztet összevegyítjük a sütőporral és a folyékony hozzávalókhoz adva összekeverjük, majd tejjel hígítjuk. A massza sűrűn folyó legyen, melyet a keményhabbá vert tojás fehérjével lazítunk, majd megszórjuk az aprított tökmaggal.
Papírkosárral béleljük a muffinformákat, majd megtöltjük a tésztával.
Előmelegített 180 fokos, később 150-160 fokos sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük.
Rácsra tesszük a formából kivett tésztákat és kíhűtjük.
A habhoz a hideg tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük, reszelt narancshéjjal ízesítjük. A muffinok tetejét levágjuk és habtejszínt nyomunk rá, tetejüket visszarakjuk.