Elkészítés: A langyos, mézes vízbe belemorzsoljuk az élesztőt, pár perc alatt felfuttatjuk.
Tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sütőtökpürét, a sót, az olajat és a kovászt, majd rugalmas, puha tésztát gyúrunk belőle. Letakarva 1,5 óra alatt duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát deszkára borítjuk, és kisebb tojásnyi darabkákra vágjuk. Mákszemeken, illetve szezámmagszemeken vékony, kb. 25 cm rudacskákat nyújtunk a tésztagalacsinokból, amiket sütőpapíros tepsibe helyezünk.
200 C fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt pirosra sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre