Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sütőtökös-gombás rizottó

default user icon
4.5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 bögre rizs
  • 40 dkg sütőtök
  • 4 nagy fej gomba
  • 3 gerezd fokhagyma
  • mogyoróolaj
  • bors
  • húsleves

Elkészítés

    Elkészítés: Előkészítem a gombát és a tököt. A gombát megmosom
    és laskára vágom, a tököt meghámozom és gyufaszálra
    aprítom. A rizst jó alaposan megmosom és félreteszem
    lecsöpögni.

    Kevés mogyoróolajon szép barnára pirítom a gombát, majd
    összeforgatom a felaprított tökkel, és együtt pirítom őket
    tovább. Megszórom borssal, ami kimondottan jól harmónizál
    a gombával, és belevagdosom a fokhagymát. Rázúdítom a rizst is, és az egészet lepirítom, majd megszórom sóval.

    Innentől kezdve picit csalok, mert felöntöm a triumvirátust
    2,5 bögrényi húslevessel, és készre párolom őket. Tehát ez a rizottó hamis rizottó, de a végeredmény hasonlóképpen szuttyogós lesz.
    Fogyaszthatjuk önmagában vagy köretként natúr sertésszelet
    vagy rántott csirkemellfilé mellé.

Megjegyzés

A gombát úgy készítem elő, hogy már előző nap megmosom és hagyom megszáradni, sőt picit ki is szárítom. Így sokkal könnyebb dolgozni vele, és sokkal koncentráltabb az íze.

ApaAbole
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin