Keress receptre vagy hozzávalóra
Hirdetes
Recept feltöltés

Sütőtökös francia pite (galette)

default user icon

Hozzávalók

  • 7,5 dkg hideg vaj
  • 18 dkg liszt + a nyújtáshoz
  • 1 ek finom szemcséjű kristálycukor
  • 10 dkg natúr krémsajt
  • 35 dkg sütőtök
  • 1 fej hagyma
  • 2 ek petrezselyemlevél
  • 1 ek zsályalevél
  • 1 db bionarancs
  • 2 tk csilipehely
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 ek étkezési keményítő
  • frissen őrölt bors
  • 1 ek tej
  • 1 db tojás
  • A pestóhoz
  • 3,5 dkg dió
  • 2 dkg fenyőmag
  • 1 csokor bazsalikom
  • 25 dkg körte
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 ek citromlé
  • frissen őrölt bors

Elkészítés

    1. A tésztához az apróra kockázott hideg vajat elvegyítjük a liszttel, a cukorral, 1/4 tk sóval és a krémsajttal, majd 1-2 ek hideg vízzel lazítjuk, és gyorsan simára gyúrjuk. A tésztából cipót formázunk, és folpakba csomagolva pihentetjük a hűtőben legalább 60 percig.
    2. Közben a sütőtököt meghámozzuk, és a magos rész eltávolítása után feldaraboljuk vagy vékonyan felszeleteljük. A megtisztított hagymát szálasra metéljük vagy feldaraboljuk, a petrezselymet és a zsályát durvára aprítjuk. A forró vízzel lemosott narancsról lereszelünk 1 ek héjat. A tököt összeforgatjuk a hagymával, az aprított zöldfűszerekkel, a narancshéjjal, a csilipehellyel, 2 ek olajjal és a keményítővel, majd megsózzuk, megborsozzuk.
    3. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tésztát enyhén lisztezett felületen kb. 5 mm vastag kerek lappá nyújtjuk, és sütőpapírral leterített tepsibe fektetjük. A közepén eloszlatjuk a tölteléket úgy, hogy körben a széleken egy kb. 6 cm-es sáv szabadon maradjon. Ezt a túllógó részt a töltelékre hajtjuk, finoman lenyomkodjuk, majd megkenjük a tejjel és 1 csipet sóval elkevert tojással. A pitét az előmelegített sütőben, alulról a 2. sínen aranybarnára sütjük 40-45 perc alatt.
    4. Közben a pestóhoz a magvakat durvára aprítjuk és száraz serpenyőben aranybarnára pirítjuk. A leöblített és lecsipkedett bazsalikomleveleket finomra vágjuk, a megmosott és tetszés szerint meghámozott körtét durvára reszeljük. Mindet összeforgatjuk az olajjal és a citromlével, majd megsózzuk, megborsozzuk.
    5. Végül a pitét tetszés szerint zöldfűszerrel díszítjük, és a pestóval kínáljuk.

    Francia pite receptek >>>  

    Galette receptek >>> 

Hirdetes
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm
Hirdetes

Hozzászólások

Hirdetes

Hasonló Receptek

Magazin

Hirdetes
Hirdetes