Elkészítés: A hagymát felkockázzuk, a paprikát 3 centis darabokra vágjuk, a sárgarépát ujjnyi karikára vágjuk, a sütőtököt meghámozzuk, és ugyancsak 3 cm-es kockára daraboljuk. A chilipaprikának kivágjuk az ereit, a magokat eltávolítjuk, felaprítjuk, a fokhagymát apróra vágjuk.
Az olajat felforrósítjuk, és folytonosan kevergetve apránként hozzáadjuk az alapanyagokat. Először a hagymát, pár perc dinsztelés után a sárgarépát, majd a fokhagymát, a paprikát, pár perc múlva pedig a fűszereket. Amikor a zöldségek csodálatosan illatoznak a serpenyőben, felöntjük annyi vízzel, amennyi ujjnyira ellepi, és félpuhára főzzük. Utoljára hozzáadjuk a sütőtökkockákat, és készre főzzük. Az elpárolgott folyadékot pótolnunk kell.
Végezetül ráöntjük a kókusztejet, és még pár percig forraljuk, ha szükséges, utánsózzuk.
Jázminrizzsel fogyasszuk!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre