Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sütőtökös csokoládétorta

60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók 2 db 20 cm-es szilikon formához:
  • A tésztához:
  • 12,5 dkg étcsokoládé
  • 30 dkg sütőtökpüré
  • 15 dkg liszt
  • 20 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 db tojás
  • 1,5 dl étolaj
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • őrölt fahéj
  • A krémhez:
  • 25 dkg mascarpone
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • porcukor
  • 2 dl habtejszín
  • 1 narancs reszelt héja
  • Valamint:
  • olvasztott csokoládé a torta tetejére

Elkészítés

Elkészítés: A csokoládét gőzfürdő fölött olvasszuk fel, majd hagyjuk kihűlni, közben többször keverjük át.

A lisztet a sütőporral, a szódabikarbónával, ízlés szerint fahéjjal és egy csipet sóval keverjük össze.

Az egész tojásokat keverjük simára a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd keverjük hozzá az olvasztott csokoládét és a sütőtökpürét. Ezután szitáljuk a masszához a lisztes keveréket, és keverjük alaposan össze, majd 2 darab 20 cm-es tortaformába osszuk el egyenlően a masszát (ha nem szilikonos a sütőforma, akkor alaposan kenjük és lisztezzük ki).

Helyezzük előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 25-30 percig (én légkeverésnél 150 fokon, 25 percig sütöttem).

A sütőből kivéve hagyjuk a megsült tésztát pár percig a formákban, majd a formákból kivéve tegyük rácsra és hűtsük ki egészen.

A mascarponét keverjük simára ízlés szerinti mennyiségű porcukorral, a vaníliás cukorral és a reszelt narancshéjjal.

A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként, óvatosan keverjük hozzá a mascarponés krémhez.

Az egyik tortalapot helyezzük rá egy tortatálra, majd kenjük meg a krémmel. Ezután helyezzük rá a másik tortalapot, és kenjük rá a maradék krémet.

Ezután helyezzük be a hűtőbe legalább 1 órára, hogy a krém megdermedjen és az ízek összeérjenek.

A csokoládét olvasszuk fel gőzfürdő fölött, majd vegyük ki a hűtőből a tortát, és csorgassuk rá a tetejére, a csokoládé pár perc alatt megdermed a hideg torta tetején.

Tálaláskor éles késsel, ízlés szerint szeleteljük fel a tortát.

Ezek is érdekelhetnek

Friss