Keress receptre vagy hozzávalóra

Sütőtökös csatni

Hozzávalók

  • 40 dkg sütőtök
  • 1/4 db friss ananász
  • 1/2 fej hagyma
  • 1 dl ananászlé (dobozos)
  • 3/4 dl száraz fehérbor
  • 5 ek málna- vagy gyümölcsecet
  • 1 ek pektin
  • 7 dkg cukor
  • 1 csipet só
  • 1/2 rúd fahéj
  • 1/2 rúd vanília
  • 1 db csillagánizs
  • 1 csipet őrölt kardámom
  • 1/2 tk apróra vágott gyömbér
  • 1 csipet reszelt citromhéj

Elkészítés

    1. A tököt meghámozzuk, magjait eltávolítjuk, húsát kb. 1 cm-es kockákra vágjuk. A meghámozott ananász torzsáját kivágjuk, húsát felkockázzuk. A megtisztított hagymát finomra aprítjuk.
    2. Egy edényben felmelegítjük a narancslét, a fehérbort és az ecetet. Belekeverjük a pektinnel elvegyített cukrot, hozzáadjuk a tököt, az ananászt és a hagymát, majd a sóval, a fahéjjal, a felhasított vaníliarúddal és a csillagánizsról letört 3 db ágacskával ízesítve felforraljuk. Gyenge tűzön forraljuk kb. 1/2 órát, végül hozzáadjuk a kardámomot, a gyömbért és a citromhéjat.

    Almás, sütőtökös és céklás chutney receptek >>> 

Húsokhoz, sajtokhoz, pástétomokhoz, valamint rizses és tojásos ételekhez is illik. A maradékot lezárt csatos vagy csavaros üvegben tárolhatod a hűtőben.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin