Keress receptre vagy hozzávalóra

Sütőtökös-citromos pohárkrém

Hozzávalók

  • A sütőtökös krémhez:
  • 30 dkg sült sütőtök
  • 25 dkg mascarpone
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
  • A citromos krémhez:
  • 25 dkg mascarpone
  • 2 dl Hulala vagy habtejszín
  • 10 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 db citrom reszelt héja és leve
  • A díszítéshez:
  • csokoládéforgács

Elkészítés

    1. Az előzőleg megsütött, majd teljesen kihűtött sütőtökhöz hozzáadjuk mascarponét, és simára keverjük. Ezután hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, valamint az őrölt fahéjat, és jó habosra keverjük.
    2. A citromos krémhez a mascarponét simára keverjük a porcukrral, a vaníliás cukorral, a reszelt citromhéjjal és ízlés szerint a citromlével. A Hulalát (vagy habtejszínt) közepesen kemény habbá verjük fel, majd apránként hozzákeverjük a mascarponekrémhez.
    3. Felváltva 4 közepes méretű pohárba kanalazzuk a kétféle krémet, majd tálalásig a hűtőbe tesszük. Fél órával tálalás előtt kivesszük a hűtőből, és csokiforgáccsal megszórva kínáljuk a pohárkrémet. 

Megjegyzés

Kevés idővel rendelkezők egy egyszerű és gyorsan összeállítható pohárkrémmel is ünnepi desszertet varázsolhatnak az asztalra.

kgizike
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin