Sütőtökkrémleves

default user icon
4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 1 kg sütőtök
  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 6 dkg + 4 dkg vaj
  • 2 evőkanál ételízesítő
  • 3 szelet szendvicskenyér
  • 2,5 dl száraz fehérbor
  • 20 dkg tejszínes krémsajt (natúr vajkrém)
  • fél mokkáskanál gyömbérpor

Elkészítés

    Előkészítés: A tököt meghámozzuk, magjait kikaparjuk, húsát falatnyi kockákra vágjuk. A hagymát, és a fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk.
    Elkészítés: Felforrósítunk 6 dkg vajat, megfuttatjuk benne a hagymát. Hozzáadjuk a fokhagymát, kissé megpirítjuk (ne égessük meg, mert keserű lesz), és belekeverjük a tököt. Kevergetve 5-10 percig pirítjuk, rászórjuk az ételízesítőt, felöntjük 2,5 dl vízzel, és 15 percig forraljuk. Közben a szendvicskenyeret apró kockákra vágjuk, és a maradék vajban megpirítjuk. A levesbe öntjük a fehérbort, és merülőmixerrel összetörjük vagy turmixban pépesítjük. Belekeverjük a sajtot, és addig keverjük, amíg teljesen elolvad. Sóval, borssal, a gyömbérrel fűszerezzük. A pirított kenyérkockákkal tálaljuk.

Megjegyzés

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 30 perc múlva
1 adag: 2040 kJ/486 kcal

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin