Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sütőtökkrémleves pirított baconnel és tökmaggal

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 80 dkg sütőtök nyersen, tisztítva
  • 20 dkg krumpli
  • 2 dl fehérbor
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • 1-1,5 l forró víz
  • 2 zöldségleveskocka
  • 2 dl tejszín
  • szerecsendió
  • 10 dkg bacon
  • 1 nagy fej lilahagyma
  • 2 marék tökmag

Elkészítés

    Elkészítés: A bacont felcsíkozzuk, a hagymát megpucoljuk, felkockázzuk. Egy kb. 4 literes lábasban kevés olajon megpirítjuk a szalonnát, majd a hagymát is hozzáadva összepároljuk. Szűrőkanállal kivesszük, melegen tartjuk.

    A visszamaradt zsiradékra rádobjuk a felkockázott sütőtököt és krumplit, megszórjuk a kristálycukorral, és élénk tűzön kissé karamellizáljuk. Felöntjük a borral, továbbra is erős tűzön pirítjuk. Ezt követően annyi forró vizet adunk hozzá, amennyi ellepi a zöldségeket, beleteszünk 2 leveskockát, és lefedve, mérsékelt tűzön puhára főzzük.

    Közben száraz serpenyőben megpirítunk 2 marék tökmagot.

    Ha megpuhult a tök, botmixerrel pürésítjük, felöntük a tejszínnel, összeforraljuk. Ha szükséges, még sózzuk, szerecsendióval illatosítjuk, és azonnal tálaljuk. A tetejére kanalazunk a hagymás baconből és a tökmagból.

Megjegyzés



További receptek és fotók a Mandula konyhai kalandjai blogban! >>>

mandulakonyha
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin