Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sütőtökkrémleves pirított baconnel és tökmaggal

30 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A bacont felcsíkozzuk, a hagymát megpucoljuk, felkockázzuk. Egy kb. 4 literes lábasban kevés olajon megpirítjuk a szalonnát, majd a hagymát is hozzáadva összepároljuk. Szűrőkanállal kivesszük, melegen tartjuk.

A visszamaradt zsiradékra rádobjuk a felkockázott sütőtököt és krumplit, megszórjuk a kristálycukorral, és élénk tűzön kissé karamellizáljuk. Felöntjük a borral, továbbra is erős tűzön pirítjuk. Ezt követően annyi forró vizet adunk hozzá, amennyi ellepi a zöldségeket, beleteszünk 2 leveskockát, és lefedve, mérsékelt tűzön puhára főzzük.

Közben száraz serpenyőben megpirítunk 2 marék tökmagot.

Ha megpuhult a tök, botmixerrel pürésítjük, felöntük a tejszínnel, összeforraljuk. Ha szükséges, még sózzuk, szerecsendióval illatosítjuk, és azonnal tálaljuk. A tetejére kanalazunk a hagymás baconből és a tökmagból.

Megjegyzés



További receptek és fotók a Mandula konyhai kalandjai blogban! >>> - mandulakonyha

Ezek is érdekelhetnek

Friss