Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sütőtökkrémleves mákos grissinivel

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 kg sütőtök
  • 0,5 dl olíva olaj
  • 1 nagyobb fej hagyma
  • 5 dl tej
  • 3 dkg vaj
  • cayenne bors
  • 25 dkg leveles tészta
  • 1 tojás
  • 1-2 evőkanál mák
  • pár csepp tökmag olaj
  • pár szem tökmag

Elkészítés

    Elkészítés: 1. Sütőtököt késsel meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, a hagymával együtt vékony szeletekre vágjuk, ha lehet, gyaluval, akkor jobb lesz az íze.

    2. Az apróra vágott hagymával együtt 0,5 dl olívaolajon megpároljuk a tököt kb. 8-12 perc alatt, majd 8-10 dl vízzel felöntve kb. fél órát főzzük.

    3. Amíg a leves fő, a leveles tésztát kinyújtjuk 0,5 cm vastagra, tojással lekenjük, 2 cm-es csíkokra vágjuk, mákkal megszórjuk, csavarunk rajta kettőt, és előmelegített sütőben 180 fokon aranybarnára sütjük, kb. 10 perc alatt.

    4. Ha a grissini kész, a tökmagot 150 fokos sütőben 15 perc alatt tepsiben megpirítjuk.

    5. A levest leturmixoljuk, tejjel felöntjük. Ne legyen túl híg! Folyamatosan keverjük habverővel, krémesítésnek még 3 dkg vajat tegyünk bele, majd sóval, borssal ízesítsük.

    6. A krémlevest forrón kimerjük, pirított tökmagot szórunk a tetejére, tökmagolajjal megcsepegtetjük, és mákos grissinivel tálaljuk.

Megjegyzés

Őszi Balázs receptje, fotó: Győrfi Viktória

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin