Elkészítés: 1. Sütőtököt késsel meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, a hagymával együtt vékony szeletekre vágjuk, ha lehet, gyaluval, akkor jobb lesz az íze.
2. Az apróra vágott hagymával együtt 0,5 dl olívaolajon megpároljuk a tököt kb. 8-12 perc alatt, majd 8-10 dl vízzel felöntve kb. fél órát főzzük.
3. Amíg a leves fő, a leveles tésztát kinyújtjuk 0,5 cm vastagra, tojással lekenjük, 2 cm-es csíkokra vágjuk, mákkal megszórjuk, csavarunk rajta kettőt, és előmelegített sütőben 180 fokon aranybarnára sütjük, kb. 10 perc alatt.
4. Ha a grissini kész, a tökmagot 150 fokos sütőben 15 perc alatt tepsiben megpirítjuk.
5. A levest leturmixoljuk, tejjel felöntjük. Ne legyen túl híg! Folyamatosan keverjük habverővel, krémesítésnek még 3 dkg vajat tegyünk bele, majd sóval, borssal ízesítsük.
6. A krémlevest forrón kimerjük, pirított tökmagot szórunk a tetejére, tökmagolajjal megcsepegtetjük, és mákos grissinivel tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre