Keress receptre vagy hozzávalóra

Sütőtökkrémleves karamellizált tökmaggal

Hozzávalók

  • 2 fej hagyma
  • 60 dkg sütőtök (héj és magok nélkül)
  • 20 dkg sárgarépa
  • 2 ek olaj
  • édes-nemes paprika
  • 3 dl frissen facsart narancslé
  • 7 dl zöldségleves-alaplé
  • 3 ek tökmag
  • 2 ek porcukor
  • 1/2 tk vaj
  • frissen őrölt bors
  • 2 ek tökmagolaj

Elkészítés

    1. A hagymát apróra, a tökbelet kb. 2 cm-es kockákra vágjuk, a megtisztított sárgarépát felszeleteljük. Az előkészített zöldségeket a felforrósított olajon pároljuk 2 percig, majd pirospaprikával ízesítve tovább pároljuk egy rövid ideig. Ezután a narancslével és az alaplével együtt felforraljuk, végül fakanállal kitámasztott fedő alatt főzzük 20 percig.
    2. A tapadásmentes serpenyőben zsiradék nélkül megpirított tökmagot megszórjuk a porcukorral, és világosbarnára karamellizáljuk. Fakanállal átforgatjuk, hozzákeverjük a vajat, és áttesszük egy tányérra. Szétterítve hűlni hagyjuk, majd megszórjuk sóval és pirospaprikával.
    3. A levest botmixerrel pürésítjük az edényben, és sóval, borssal ízesítjük. Végül adagonként tálkákba merjük és megcsepegtetjük a tökmagolajjal. A karamellizált tökmaggal díszítve kínáljuk.

    Sütőtökkrémleves receptek >>>  

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin