Elkészítés: A tojások sárgáját a porcukorral jól kikeverjük, hozzáadjuk a vajat, és sűrűre verjük, majd belekeverjük a sütőporral elvegyített lisztet. Végül óvatosan belekeverjük a keményre felvert tojáshabot.
A tésztát kikent, lisztezett tepsibe öntjük, és 180 C-ra előmelegített sütőben megsütjük.
A krémhez a sütőtököt megtisztítjuk, felszeleteljük, és a szokásos módon sütőben megsütjük. Ha kihűlt, összetörjük vagy turmixoljuk. A vajat a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tököt, és jól kikeverjük ezt a krémet.
Rákenjük a tészta tetejére, és végül megszórhatjuk csokidarával.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre