Keress receptre vagy hozzávalóra

2 az 1-ben fűszeres sütőkkrém: levesnek és mártogatósnak is tökéletes!

Végre megérkeztek a gyönyörűséges sütőtökök!!! Változatos formával, a sárgától a narancsszínen át a zöldig, vonulnak végig a piacok pultjain, ezek csodás zöldségek. Édeskés íze ellenére számos sós étel alapja lehet egy jól megválasztott darab.
Sütőtökkrémleves

1 db közepes sonkatök, vagy hokaido tök
1/3 db póréhagyma, vagy 1 közepes vöröshagyma
2 gerezd közepes fokhagyma
1 db közepes petrezselyemgyökér, vagy pasztinák
4-5 ek kókuszzsír
1/2 db szerecsendió
2-3 ek hidegen sajtolt tökmagolaj

Elkészítés:

A hagymát feldaraboljuk és a kókuszzsíron kicsit megfuttatjuk. Rákockázzuk a megpucolt sütőtököt és a gyökeret, majd felöntjük (szűrt) vízzel, vagy alaplével úgy, hogy ne lepje el. Beletesszük a fokhagymát (lehet egészben), sózzuk, és ráreszeljük a szerecsendiót. Fedő nélkül főzzük. Amikor a tök és a gyökér puhára főtt, leturmixoljuk az egészet. Tálalás előtt tökmagolajjal meglocsoljuk a tetejét.
Ha levest szeretnénk belőle, tovább hígíthatjuk vízzel, vagy akár kókusztejjel is.
Szalonnapörccel tovább lehet turbózni! 

ROPOGÓS, FINOM ÉS SZUPEREGÉSZSÉGES: CSOKIS-NARANCSOS KEKSZ - CUKORMENTESEN! >>> 
FELEJTHETETLEN FOGÁS 30 PERC ALATT: GYÖMBÉRES-CSILIS ÉDESBURGONYLEVES >>> 
ISTENI KÖRET, SNACK VAGY VACSORA: BACÖNBE TEKERT BATÁTA MÁRTOGATÓSSAL >>> 
Még több cikk és recept házigazdánktól >>> 
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Magazin