Keress receptre vagy hozzávalóra

Sütőtökkrém hidegen és melegen

Hozzávalók

  • 1 db sonkatök
  • 2 szál újhagyma (vagy 1 fej vörös vagy hagyma)
  • 2-3 ek majonéz vagy paradicsompüré

Elkészítés

    1. A tököt feldaraboljuk, kibelezzük, és 220 fokon sütjük addig, amíg a teteje karamellizálódni kezd.
    2. Egy kanállal lekaparjuk a tök húsát a héjról, és egy tálba tesszük. A hagymát megtisztítjuk felkarikázzuk, vagy felkockázzuk, majd a majonézzel, vagy a paradicsompürével, és a sóval a tökhúshoz tesszük, és jól elkeverjük.
    3. Amennyiben hidegen szeretnénk tálalni, hagyjuk kb. 1 órát hűtőszekrényben hűlni, majd kis edényekbe adagolva tálalhatjuk.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin