Elkészítés: A sütőt 200 fokra (2. fokozat) előmelegítjük. A sertéskarajt középen kettévágjuk, kiterítjük, húsklopfolóval enyhén kiklopfoljuk mindkét oldalát, sózzuk, borsozzuk.
A sütőtököt megmossuk, megtöröljük, kettévágjuk, eltávolítjuk a belsejét, és sütőben kb. 35-40 perc alatt készre sütjük. A hagymát és fokhagymát meghámozzuk, a petrezselymet megmossuk, majd mindet apróra vágjuk. Serpenyőben felhevítünk 1 evőkanál olajat, hozzáadjuk a hagymát és a fokhagymát, kevergetés mellett üvegesre dinszteljük, majd hagyjuk hűlni.
A sütőt bekapcsolva hagyjuk, a tököt kivesszük, leválasztjuk a húst a héjáról, majd villával összetörjük, kicsit hűlni hagyjuk. A hagymához hozzáadjuk a sütőtökpürét, a tojássárgáját, a zsemlemorzsát, a majorannát, sót, borsot, a petrezselymet. Jól összekeverjük, és ezzel megtöltjük a karajt.
A maradék olajat felhevítjük, és a hús összes oldalát megpirítjuk nagy lángon. Kevés vizet öntünk alá, majd alufóliával lefedve kb. 45 percig pároljuk a sütőben. Ezután levesszük a fóliát, és még 10 perc alatt pirosra sütjük.
Kivesszük a sütőből és 10 percig pihentetjük, hogy szépen tudjuk szelni. Rizzsel és káposztasalátával tálaljuk.