Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sütőtökből – a krémlevesen túl: 7 édes lehetőség sütőtökkel

Miért érnéd be krémlevessel vagy egyszerű sült tökkel, amikor annyi más finomságot is készíthetsz az ősz egyik legsokoldalúbban felhasználható finomságából, a sütőtökből?

1.

A legegyszerűbb, ha téli fűszerekkel (szegfűszeggel, fahéjjal, szerecsendióval) ízesített sütőtökpürét készítesz, és kevert tésztába forgatod. Mivel a tök eleve édes, a süteményhez kevesebb cukor kell, tehát kalóriából is kevesebbet tartalmaz. A masszát tetszésed szerint megsütheted tepsiben és muffin-, kuglóf- vagy tortaformában. Még finomabb lesz a sütid, ha pl. citromos mázzal megkened vagy valamilyen öntettel kínálod.

Kardamomos-sütőtökös muffin >>>


2. 

Igazán selymes és krémes panna cottát készíthetsz sütőtökpüréből. Tökmagos ropogóssal megbolondítva zseniális őszi desszert, csodás vendégváró. 

Sütőtökös panna cotta tökmagropogóssal >>>

3.

A sütőtökpürét képlékenyre gyúrhatod kekszmorzsával és darált dióval vagy mogyoróval, valamint egy kevés lekvárral, majd mézeskalácsfűszer-keverékkel ízesítheted. Kóstold meg, és szükség esetén adj hozzá némi cukrot vagy édesítőszert. Végül formázz golyókat a masszából, és hempergesd kókuszreszelékbe.

Sütőtökös kókuszgolyó >>> 

4.

Amerikában elképzelhetetlen a Halloween sütőtökös pite nélkül. Igaz, hogy kissé munkaigényes, mert a tésztát elő kell sütni, de megéri a fáradságot.

Fűszeres-sütőtökös pite >>>

5. 

Egy másik amerikai klasszikus, a sajttorta is fantasztikusan párosítható a sütőtökkel. A fűszeres sütőtökpürét egyszerűen keverd a sajtkrémhez, de akár a tortára is kenheted. Az egyik legfinomabb őszi finomság!

Sütőtökös sajttorta >>> 

6.

Süthetsz sütőtökös-tökmagos rétest is: ekkor vastagabban kend a pürét a tésztalapra, mint a piskóta esetén.

Sütőtökös rétes pirított tökmaggal >>>  

7.

Készítsd krémet sütőtökpüréből a szokásos módon megsütött piskótalapra vagy tölteléknek piskótatekercsbe! Feldobhatod a tölteléket, ha a pürébe finomra aprított natúr tökmagot keversz. 

Sütőtökkrémes piskóta >>> 

TOVÁBBI SÜTŐTÖKÖS RECEPTEK >>> 

 

Ezek is érdekelhetnek