Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hogyan és miért vegyünk sütőtököt? Hasznos tippek és receptek

Ebből az ízletes zöldségből számos finomságot készíthet. Lássuk, mit kell tudni az édes húsú őszi kedvencről!
Megéri megenni...

Magas az A-, B-, C- és E-vitamin-tartalma, gazdag vasban és kalciumban. Tisztítja a vért, segít leküzdeni a meghűléses betegségeket, valamint jótékonyan hat a bőrre. Mivel a kalóriatartalma alacsony, gyakorlatilag annyit ehetünk belőle, amennyi jólesik, használjuk hát ki a zöldség szeptembertől januárig tartó szezonját!

Egy különlegesség

A sütőtöklekvár remek csemege, és az elkészítése sem bonyolult. A feldarabolt tököt főzzük meg, pürésítsük, gazdagítsuk citromhéjjal, ízlés szerinti fűszerekkel és cukorral, aztán főzzük fel. Kevés szalicil társaságában töltsük üvegekbe, és száraz dunsztban hagyjuk állni!

Tippek

1. A piacon mindig az ép héjú és kocsányú darabokat válasszuk!

2. Pürésítve sokáig eláll a fagyasztóban is.

3. A sütőtökös receptekben megadott elkészítési időt toldjuk meg kb. 10 perccel, hiszen nagyjából ennyit vesz igénybe a hámozás és a kimagozás.

4. Tudtad, hogy 100 g sütőtök mindössze 80 kcal-t tartalmaz?

Sütőtökös receptek >>>
 

Ezek is érdekelhetnek

Friss