Sütőtök krémleves

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 60 dkg sütőtök
  • 1 szál póréhagyma
  • 3 db burgonya
  • víz
  • erőleveskocka
  • gyömbér
  • bors
  • 1 doboz (250 ml) főzőtejszín

Elkészítés

    Elkészítés:
    1.) A sütőtököt és a burgonyát lehéjazzuk, megmossuk és kockára vágjuk. A pórét megtisztítjuk és felkarikázzuk.
    2.) Az összes zöldséget egy fazékba tesszük, és felöntjük kb. 2 liter vízzel. Hozzáadunk 4 db erőleves kockát és fedő alatt, takarék lángon kb. 15-20 perc alatt puhára főzzük az egészet.
    3.) 10-15 kocka főtt burgonyát elkülönítünk, a többit turmixgépben egy doboz tejszínnel összeturmixoljuk. Sózzuk, borsozzuk, megvadítjuk egy kis gyömbérrel, beletesszük a főtt burgonyakockákat, majd rottyantunk egyet az egészen. Apróra vágott pirítóssal és reszelt sajttal tálaljuk. Nagyon finom, különleges, pikáns leves.:o)

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Kiss Mónika 2 évvel ezelőtt
Nagyon finom lett, köszi a receptet! Ilyenkor nagyon ügyes háziasszonynak érzem magam! :) Ja! Leveskockát csak 2 db-ot tettem hozzá, és így is nagyon teljes az íze. Legközelebb megpróbálom leveskocka nélkül a szokásos levesfűszerekkel.
Tamás Katalin 3 évvel ezelőtt
Még finomabb, ha beletesztek egy almát is!
Vágó Tímea 4 évvel ezelőtt
Köszönöm a rceptet, nagyon finom lett a leves :)
Kormos Gáborné Szilágyi Eszter 4 évvel ezelőtt
Nagyon szépen köszönöm a segítségedet (Tancziko)Ági! Most már meg is próbálom elkészíteni ezt a levest! Üdv.: Eszti
Tanczikó Ágnes 4 évvel ezelőtt
Szia Eszter! Bár nem én vagyok a recept beküldője, de hátha tudok segíteni. Borsból én csak csipetet tennék, sóból pedig ízlés szerint. Szerintem a merülős mixer is ugyanolyan jó, mint a turmixgép, nem ronthatja el a levest. Ha a gyömbért frissen teszed bele, akkor sokkal intenzívebb az íze, mint a szárított, tasakos változatnak, ezért a frissből kevesebb kell. Elég egy picike darab-úgy gondolom. Remélem tudtam azért segíteni. (Grammokban sajnos nem tudom megadni mennyit is tegyél, valaki az intenzívebb vagy sósabb ízt szereti, valaki nem- ízlés dolga-Szerintem.)
Kormos Gáborné Szilágyi Eszter 4 évvel ezelőtt
Szia! Én még elég kezdő szakács(anyuka) vagyok, így remélem nem lesznek butusok a kérdéseim! :) A kérdéseim tehát azok, hogy só és borsból te mennyit szoktál tenni? (csipet, mokkás kanál, vagy teás kanál?) Tudom, hogy általában a szakácsok kóstolgatnak, de én szeretem a receptet pontosan kapni. :) Remélem tudsz nekem segíteni! Még egy kérdés. Turmixgépet írsz, de lehet-e merülőmixerrel is összepürésíteni a levest, vagy az nem olyan jó? Ó és a gyömbér, azt a piacon veszem mint zöldség és belereszelem, vagy tasakos fűszerként kell megvennem? Belőle mennyit kell tenni a levesbe? Nem tudom, hogy ezen a honlapon válaszolsz-e? Csak tegnap regisztráltam magam ide. Előre is köszönöm a segítségedet! Üdv: kormoseszter
Mosányi Imre 5 évvel ezelőtt
Köszönjük a receptet, ma kipróbáltuk, nagyon jól sikerült, s finom lett!
N. Ambrus Orsolya 5 évvel ezelőtt
Tettem bele egy csipet szerecsendiót, és szójatejszín volt itthon, azt használtam. Gyömbérből jó sok ment, nagyon szeretem az ízét. Csodás a recept, köszönöm, biztos főzök ilyet még párszor! ++++++++++
Csikár Nikolett 5 évvel ezelőtt
Köszönöm a receptet! Bevallom nekem szétfőtt a tök, de szerencsére pont jó volt a vízmennyiség, így pont jó állagú lett és nagyon finom is, pedig nem sok fűszert tettem bele.
Tetézi Éva 6 évvel ezelőtt
Gratulálok a recepthez! Csak megerősíteni tudom, hogy nagyon finom! Én is vöröshagymával tudtam csak készíteni, és gyömbért és szerecsendiót is tettem bele. Amiben bizonytalan voltam, hogy a főtt sütőtök- és krumplikockákat a lével együtt kell-e turmixolni, így a levet félretettem. Nélküle sűrű volt, így később öntögettem vissza a megfelelő állagig. Ha eredetileg egyben turmixoltam volna a lével, viszont nekem tuti, hogy híg lett volna. Máskor is elkészítem, köszönöm a receptet!

Hasonló Receptek

Magazin