Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sütőtök krémleves leveles-sajtos puffanccsal

60 perc
egyszerű
költséges
2 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók a krémleveshez:
  • 50 dkg sütőtök (kockákra vágott)
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál méz
  • 4 db rozmaringág
  • 5 dl zöldségalaplé
  • 1,5 dl fehérbor
  • 1,5 dl tejszín
  • 20 dkg császárszalonna
  • Leveles- sajtos puffancs hozzávaló:
  • 1 csomag leveles tészta
  • 10 dkg sajt ( Double Gloucester v. ízlés szerinti)
  • friss rozmaringág
  • friss zsályalevél
  • őrölt színes bors

Elkészítés

  1. A sütőtököt ízlés szerint kockázzuk fel (én kisebb kockákra vágtam). A vöröshagymát és a fokhagymát pucoljuk meg, majd vékonyan szeleteljük fel.
  2. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd tegyük rá a felkockázott tököt, a felszeletelt vöröshagymát, és fokhagymát, majd tegyük rá a rozmaringágat, és csorgassuk meg a mézzel.
  3. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük kb. 30 perc alatt aranybarnára.
  4. Amikor a sütőtök és a hagyma is elkészült, vegyük ki a sütőből, távolítsuk el a rozmaringágakat, és kanalazzuk át egy tálba. Ezután adjuk hozzá a zöldségalaplevet, a bort, a tejszínt, majd botmixerrel pépesítsük.
  5. Ezután egy szitán szűrjük át, majd állandó keverés mellett melegítsük forráspontig, de főzni már nem kell (nem muszáj átszűrni, de így sokkal selymesebb, krémesebb lesz a leves).
  6. A császárszalonnát vágjuk fel kisebb kockákra, majd süssük szép pirosra. Ezután szedjük ki a zsiradékból, és tegyük félre tálalásig.
  7. Az előnyújtott leveles tésztából szúrjunk ki 8 cm-es korongokat. Ezután egymástól távolabb helyezzük rá egy sütőpapírral bélelt tepsire, majd villával több helyen szurkáljuk meg a tésztát.
  8. Helyezzük be előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten süssük 10 percig, majd vegyük ki, és szórjuk meg a reszelt sajttal, ízlés szerint sóval, őrölt színes borssal, és tegyünk rá a rozmaringágból és a zsályalevélből (ha sütés közben mégis megemelkedne a tészta, akkor az ujjunkkal kicsit nyomkodjuk le mielőtt megszórnánk a sajttal).
  9. Ezután tegyük vissza a sütőbe, majd 10-15 perc alatt süssük szép pirosra, ropogósra.

Megjegyzés

Tálaláskor merjük a levest tányérba, szórjuk meg a pirosra sütött szalonnakockákkal, és a ropogósra sült sajtos puffanccsal kínáljuk. - kgizike

Ezek is érdekelhetnek

Friss