10 dkg sajt ( Double Gloucester v. ízlés szerinti)
friss rozmaringág
friss zsályalevél
só
őrölt színes bors
Elkészítés
A sütőtököt ízlés szerint kockázzuk fel (én kisebb kockákra vágtam). A vöröshagymát és a fokhagymát pucoljuk meg, majd vékonyan szeleteljük fel.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd tegyük rá a felkockázott tököt, a felszeletelt vöröshagymát, és fokhagymát, majd tegyük rá a rozmaringágat, és csorgassuk meg a mézzel.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük kb. 30 perc alatt aranybarnára.
Amikor a sütőtök és a hagyma is elkészült, vegyük ki a sütőből, távolítsuk el a rozmaringágakat, és kanalazzuk át egy tálba. Ezután adjuk hozzá a zöldségalaplevet, a bort, a tejszínt, majd botmixerrel pépesítsük.
Ezután egy szitán szűrjük át, majd állandó keverés mellett melegítsük forráspontig, de főzni már nem kell (nem muszáj átszűrni, de így sokkal selymesebb, krémesebb lesz a leves).
A császárszalonnát vágjuk fel kisebb kockákra, majd süssük szép pirosra. Ezután szedjük ki a zsiradékból, és tegyük félre tálalásig.
Az előnyújtott leveles tésztából szúrjunk ki 8 cm-es korongokat. Ezután egymástól távolabb helyezzük rá egy sütőpapírral bélelt tepsire, majd villával több helyen szurkáljuk meg a tésztát.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten süssük 10 percig, majd vegyük ki, és szórjuk meg a reszelt sajttal, ízlés szerint sóval, őrölt színes borssal, és tegyünk rá a rozmaringágból és a zsályalevélből (ha sütés közben mégis megemelkedne a tészta, akkor az ujjunkkal kicsit nyomkodjuk le mielőtt megszórnánk a sajttal).
Ezután tegyük vissza a sütőbe, majd 10-15 perc alatt süssük szép pirosra, ropogósra.