Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sütőtök krémleves II.

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók 1 személyre:
  • 20 dkg sütőtök
  • 1 kávéskanál olaj
  • 0,3 dl joghurt
  • szerecsendió
  • gyömbér
  • 1 dl tyúkhúsleves (ha lehet, ne kockából főzve)
  • 1 dkg tökmag
  • édesítőszer (ha nem elég édes a tök)
  • fehérbors

Elkészítés

    Elkészítés: A sütőtököt megtisztítjuk, feldaraboljuk. Az olajon, saját gőzében megpároljuk, közben sóval, borssal, gyömbérrel és szerecsendióval ízesítjük. Csak addig pároljuk, míg a tök villával könnyen szét nem nyomható. Ezután felengedjük a húslevessel, 10–12 percig főzzük, majd turmixgéppel pürésítjük. Végül hozzáadjuk a néhány kanál levessel elkevert joghurtot, ha kell, egy kevés édesítőszerrel ízesíthetjük, és ismét felforraljuk. Melegen tálaljuk. Remek levesbetét hozzá a sóval megszórt, serpenyőben frissen, házilag pirított tökmag.

Megjegyzés

Béres Alexandra receptje a Súlykontroll diétához.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek