Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sütőtök kölessel és zöldspárgával

MME MME
30 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A sütőtökdarabokat teflonos sütőlemezre helyezve 200 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt süssük aranybarnára. A felhevített olajon pirítsuk üvegesre a hagymákat, majd adjuk hozzá a kölest és az alaplé felét. Időnként megkevergetve addig főzzük, amíg az alaplé elfő, majd a maradék levet ráöntve pároljuk puhára a kölest.

Eközben a spárgából vágjunk 3 cm-es darabokat, és néhány perc alatt főzzük elő, majd leszűrve tartsuk melegen.

Miután a köles megpuhult, keverjük bele a majorannát, a krémsajtot, a petrezselymet, és ízesítsük sóval, borssal. A sütőtökszeleteket a kölessel és a spárgával tálaljuk.

Megjegyzés

406 kcal, 12,8 g zsír

A köles egy tökéletes alternatívája a rizsnek. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss