Elkészítés: Magozd ki a szilvákat, és púpozd bele őket tepsikbe(de jó nagyok legyenek azok a púpok!)! Tedd őket a sütőbe alacsony fokozaton egy éjszakára (8-10 órára). Ha jól ’megaszalódott’, mérd meg a szilvát, és kilónként 30 dkg cukrot adj hozzá. Egy nagy lábosban forrald össze a szilvát a cukorral (a sütés közben keletkezett levet is öntsd a lábosba!), majd vedd le a tűzről, és keverj rá 1-2 káváskanál szalicilt. Melegen töltsd üvegekbe, jól zárd le, majd állítsd őket a tetejükre, és hagyd úgy őket addig, míg ki nem hűlnek.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre