Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sütőporos fánk

Hozzávalók

  • Hozzávalók kb. 20 fánkhoz:
  • 25 dkg liszt
  • 1 nagy tojás
  • 3 evőkanál porcukor
  • 2 dl tejföl
  • 1/2 csomag sütőpor (6 gramm)
  • késhegynyi szódabikarbóna
  • 2 teáskanál rum
  • 1 teáskanál vanília-aroma

Elkészítés

    Elkészítés: A porcukorhoz adjuk hozzá az egész tojást, a tejföl t, a rumot és a vanília-aromát, majd keverjük alaposan össze. A lisztet keverjük össze a sütőporral és a szódabikarbónával, szitáljuk a tejföl ös-cukros keverékhez, keverjük, majd gyúrjuk össze a tésztát. Ha túl lágy lenne, akkor még adjunk hozzá egy kevés lisztet.

    Ezután lisztezett felületen nyújtsuk ki kb. 3 mm vastagra, és egy 8 cm átmérőjű szaggatóval szaggassuk ki a tésztát, szúrjuk ki a közepét. A visszamaradt tésztát gyúrjuk össze, nyújtsuk és szaggassuk ki.

    Egy serpenyőben hevítsünk fel kb. fél liter olajat, majd amikor már elég forró, helyezzünk bele pár darab fánkot, majd mérsékeljük a lángot, és kisebb hőfokon kezdjük el sütni.

    Sütés közben többször fordítsuk át a fánkokat, hogy egyenletesen szép pirosra süljenek. Szedjük papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felszívja. A fánk sütés közben egyáltalában nem szívja magába az olajat.

    Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, majd lekvárral kínáljuk.

Megjegyzés

A kisült fánk a szódabikarbónának köszönhetően sütés közben szépen feljön, és légiesen könnyű lesz a tésztája. Ízlés szerint tálalás előtt meg is tölthetjük.

kgizike
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek