Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sütőben sült túrós csusza

MME MME
45 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A túrót és a tejföl 2/3-át kikeverjük egymással.
  2. A szalonnát és a kolbászt felkockázzuk, a zsírjukat kiolvasztjuk egy nagyobb serpenyőben, majd félreteszünk belőlük egy keveset a csusza tetejére. A maradékot zsírjával együtt belekeverjük a tejfölös keverékbe, picit sózzuk, borsozzuk.
  3. A tésztát összetördeljük nagyobb darabokra és előírás szerint megfőzzük. Ha kockatésztával dolgozunk, szimplán megfőzzük sós lobogó vízben. Leszűrjük és a tejfölös túrós masszába forgatjuk.
  4. A tálba, amelyben sütjük a tésztát, beleöntjük az egészet, sózzuk, és a maradék tejfölt rákenjük a tetejére. Megszórjuk a maradék kisült szalonnával és kolbásszal.
  5. 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük kb. 8-10 percre vagy amíg szépen megpirul a teteje.

NÉZD MEG VIDEÓN is, HOGYan KÉSZÜL A SÜTŐBEN SÜLT TÚRÓS CSUSZA:

Ezek is érdekelhetnek

Friss