Sütőben sült rántott hús

default user icon
32 4.8/5
Sütőben sült rántott hús

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 8 szelet karaj
  • 3-4 db tojás
  • liszt
  • zsemlemorzsa
  • olívaolaj

Elkészítés

    Elkészítés: A húst kiklopfoljuk, majd besózva kicsit állni hagyjuk, a szokásos módon bepanírozzuk. Tepsibe sütőpapírt teszünk, ráhelyezzük a hússzeleteket. Mindkét oldalukat olajjal megkenjük, majd 150 fokos sütőben kb. 1 óra alatt készre sütjük. Sütés közben, ha már a felső része kezd pirosodni, átfordítjuk, hogy a másik oldala is megpiruljon.

Megjegyzés

Én reszelt sajtot is szoktam a zsemlemorzsába keverni, ettől még finomabb lesz a hús. Gyorsan megvan, és nem lesz a lakás tele az olajos szaggal.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Peszeki Orsolya 2 évvel ezelőtt
Én még gyerekcipőben járok ezzel a sütőben sütött rántott dolgokkal, ezért is szeretnék érdeklődni, hogy a sütő rácsát milyen magasságba kell tenni ahhoz, hogy meg is piruljon? Vagy magasabbra kell venni a vége felé a hőfokot?
Tőkés Diána 3 évvel ezelőtt
Én simán bepanírozom a húst, és olajjal kikent tepsire teszem. Egyszer megfordítom ,picit lesülhet,de nem jellemző, Egyébként max fél óra alatt megsül.
Bogár Nikolett 5 évvel ezelőtt
Egy kérdésem lenne, hogyan csináltátok, hogy nem ragadt oda a sütőpapírhoz a panír? Nem tudtam megfordítani, mert teljesen leragadt, és az egész panír lejött róla. Lehet, hogy rossz a sütőpapírom?
Máté-Nagy Anikó 5 évvel ezelőtt
Tényleg nagyszerű a recept és nagyon finom lett a hús. Kételkedve álltam hozzá, de nagyon kellemesen csalódtam. Köszönöm.
R A 5 évvel ezelőtt
Remek lett az enyém is
R A 5 évvel ezelőtt
Remek lett az enyém is
Kozma-B. Ilona 6 évvel ezelőtt
Hát nagyon finom lett a hús és nem olyan időigényes mint a hagyományos rántott husi.:) A kislányomnak és a férjemnek is nagyon ízlett.:) Köszi a receptet.:)
Mészáros Kati 6 évvel ezelőtt
Én mióta olvastam a receptet, csak így sütöm a panírozott húsokat. Már a fasírtot is így sütöttem, nagyon finom lett. Pár csepp olajat tettem mindegyikre. És légkeveréses sütőben sem szárad ki. Azelőtt kétszer is meggondoltam, hogy rántott húst csináljak. De így nagyon egyszerű.
zsuzsa62 7 évvel ezelőtt
22.kérdező kislánynak: természetesen panirozás után kell olajozni, én olajspriccelővel locsolom meg, ha nincs megteszi a pici ujjacskánk is. Csak óvatosan nehogy lejöjjön a panir szia
makutyi70 7 évvel ezelőtt
Panírozás után kened meg olajjal?

Hasonló Receptek

Magazin