Sütőben sült juhtúrós csusza

Hozzávalók

  • Hozzávalók 2 személyre:
  • 1/2 cs csavart tészta
  • 3 dl tejföl
  • 100 g bacon
  • 2 újhagyma
  • 15 dkg juhtúró
  • 1 db tömlős sajt
  • 10 dkg sajt (trappista, edami, gouda)

Elkészítés

    1.

    A tésztát körül-belül 2 percig forrásban lévő vízben főzzük, nem tovább, nehogy szétfőjön.

    2.

    Felkockázzuk és megpirítjuk a bacont, közben egy másik edényben összekeverjük a juhtúrót, a tejföllel, a tömlős sajttal egy másik edényben.

    3.

    Ha a tészta félig megfőtt, akkor óvatosan összekeverjük vele az öntetet, belevágjuk a hagymát, belehintjük a bacont, majd egy tűzálló edénybe töltjük az egészet. Sajtot reszelünk közé és a tetejére, majd előmelegített sütőben 180 fokon, kb. 15-20 perc alatt készre sütjük. 

Próbáld ki a túrós csuszát juhtúróval! A juhtúró jellegzetes, pikáns íze jól illik az édes hagymához és sajtokhoz.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások