Sütőben sült harcsaszelet

Hozzávalók

  • 1 db filézett harcsaszelet
  • 1 púpozott ek zabpehely
  • 1 ek tönkölybúza liszt
  • 1 tk fűszerpaprika
  • 0,5 citrom
  • bors
  • kapor
  • 1 ek olívaolaj

Elkészítés

    1. A halat leöblítjük, majd leitatjuk a vizet róla, két ujjnyi szeleteket vágunk belőle, majd meghintjük sóval, borssal. Néhány csepp citromlevet facsarunk rá.
    2. A lisztet, a zabpelyhet, és a paprikát összekeverjük. Beleforgatjuk a halszeleteket a lisztes keverékbe.
    3. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, olívaolajjal megkenjük, majd ráhelyezzük a bepanírozott harcsaszeleteket. Egy kicsit olívaolajjal megspricceljük . 2-3 szelet citromkarikát teszünk a halak mellé.
    4. 200 fokra felhevített sütőbe toljuk, amikor megpirult, megfordítjuk. A sütőben kb. 20 perc alatt ropogósra sütjük. Zöld kaporral meghintve tálaljuk.

Megjegyzés

Egészséges receptek-receptverseny

Biró Sára
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hasonló Receptek

Magazin