Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sütőben grillezett csirkecomb

Hozzávalók

  • 2 ek fokhagymapor
  • 2 ek édes-nemes paprika
  • 1 ek rózsapaprika
  • 2 tk csilipehely
  • 1 tk római kömény
  • 1 tk barna cukor
  • 2 tk só
  • 1 tk szemes bors
  • 3 ek olaj
  • 4 db csirkecomb
  • A kenegetéshez:
  • 1 ek só
  • 1 ek méz

Elkészítés

    1. A fűszerekből és az olaj ból morzsalékos állagú száraz pácot keverünk.
    2. A csirkecombokat hideg vízzel lezuhanyozzuk, konyhai papírtörlővel leszárítjuk, majd gondosan bedörzsöljük a pác felével. Letakarva a hűtőben pihentetjük legalább 2 órát, de inkább egy éjszakát.
    3. A sütőt alsó és felső fűtéssel előmelegítjük 180 fokra. Röviddel a sütés előtt a combokat kivesszük a hűtőből, és bedörzsöljük a maradék páccal.
    4. Egy párolóráccsal ellátott tepsibe kb. 2 dl vizet töltünk, és a rácsot vékonyan beolaj ozzuk. Ráfektetjük a csirkecombokat, és az előmelegített sütőben sütjük kb. 40 percig.
    5. Tálkában 1-1 ek sót és mézet elkeverünk 1/2 dl meleg vízzel, majd a combokat negyedóránként megkenjük a mézes keverékkel. Végül a sütőt grill fokozatra kapcsoljuk, és a combokat a bőrrel felfelé grillezzük kb. 5 percig.
A combokat a sütő beolajozott rácsára is fektetheted. Tolj alájuk egy tepsit és tölts bele egy kevés vizet, hogy a hús omlósra süljön!
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin