Sütés nélküli túrótorta madártej jégkrémmel

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 20 dkg darált keksz
  • 7-8 dkg margarin
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2-3 evőkanál tej
  • A töltelékhez:
  • 50 dkg túró
  • 1 lime vagy citrom
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál porcukor
  • 2 dl tejszín
  • 2 csomag zselatin fix
  • A díszítéshez:
  • 8 gombóc madártej jégkrém

Elkészítés

    Elkészítés: 1. A darált kekszet keverjük el az olvasztott margarinnal, szükség szerint 2-3 evőkanál tejet hozzáadva, és nyomkodjuk bele egy 24 cm átmérőjű kapcsos tortaforma aljába.

    2. Keverjük össze a lime levét a lime reszelt héjával, a porcukorral és a vaníliás cukorral.

    3. Az áttört túróhoz keverjük hozzá a lime-os cukrot, majd lassanként dolgozzuk bele az Express zselatin fixet. Lazítsuk a keveréket a habbá vert tejszínnel, majd simítsuk a tortaformába. Ízlés szerint tehetünk rá gyümölcskocsonyát is.

    4. A tortaformát tegyük a hűtőbe, majd 2-3 órás dermesztés után tálaljuk, szeletenként 1-1 gombóc madártej jégkrémmel.

Megjegyzés

Fotó: Carte d´Or

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin