A 30 dkg darált kekszet alaposan összekeverjük a 15 dkg olvasztott vajjal, majd egy 25 cm átmérőjű kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk. Fél órára tegyük hűtőbe, amíg a tölteléket elkészítjük.
A 450 ml natúr joghurtot, a fél citrom levét és héját, a 10 dkg cukrot, a 10 dkg kókuszreszeléket és a vanília aromát robot géppel összedolgozzuk.
A 4 evőkanál tejben takaréklángon felolvasztjuk a 20 g zselatint, folyamatos keverés mellett figyeljünk, hogy ne égjen oda. Miután felolvadt, levesszük a tűzről és gépi keveréssel hozzáadjuk a joghurtos masszához.
A 2,5 dl tejszínt felverjük, majd ezt is a joghurtos masszához keverjük.
A 2 db mangót meghámozzuk és felkockázzuk, és a krémbe tesszük. (Hagyhatunk díszítésként 3-4 szeletet a tetejére.)
Az egészet ráöntjük a kekszalapra és 3 órára vagy akár egy egész estére hűtőbe tesszük. (Végül díszíthetjük még kekszmorzsával is.)
Mivel ilyen receptet nem találtam sehol, gondoltam belevágok, hogy összeállítsam magam. Sikert arattam vele, ezért szeretném megosztani veletek, hogy ti is kipróbálhassátok. Ez egy nagyon könnyed és krémes süti, a kókusz és a mangó együtt teszi olyan különlegessé. Jó étvágyat hozzá! - BamBínanci
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!