Sütés nélküli trópusi torta

Hozzávalók

  • Az alaphoz:
  • 30 dkg háztartási kekszmorzsa
  • 15 dkg vaj
  • A krémhez:
  • 450 ml natúr joghurt
  • 0,5 citromból nyert citromlé
  • 0,5 citromból nyert citromhéj
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 2 csepp vanília aroma
  • 4 ek. tej
  • 20 dkg zselatin
  • 2,5 dl tejszín
  • 2 db mangó

Elkészítés

    1. A 30 dkg darált kekszet alaposan összekeverjük a 15 dkg olvasztott vajjal, majd egy 25 cm átmérőjű kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk. Fél órára tegyük hűtőbe, amíg a tölteléket elkészítjük.
    2. A 450 ml natúr joghurtot, a fél citrom levét és héját, a 10 dkg cukrot, a 10 dkg kókuszreszeléket és a vanília aromát robot géppel összedolgozzuk.
    3. A 4 evőkanál tejben takaréklángon felolvasztjuk a 20 g zselatint, folyamatos keverés mellett figyeljünk, hogy ne égjen oda. Miután felolvadt, levesszük a tűzről és gépi keveréssel hozzáadjuk a joghurtos masszához.
    4. A 2,5 dl tejszínt felverjük, majd ezt is a joghurtos masszához keverjük.
    5. A 2 db mangót meghámozzuk és felkockázzuk, és a krémbe tesszük. (Hagyhatunk díszítésként 3-4 szeletet a tetejére.)
    6. Az egészet ráöntjük a kekszalapra és 3 órára vagy akár egy egész estére hűtőbe tesszük. (Végül díszíthetjük még kekszmorzsával is.)

Megjegyzés

Mivel ilyen receptet nem találtam sehol, gondoltam belevágok, hogy összeállítsam magam. Sikert arattam vele, ezért szeretném megosztani veletek, hogy ti is kipróbálhassátok. Ez egy nagyon könnyed és krémes süti, a kókusz és a mangó együtt teszi olyan különlegessé. Jó étvágyat hozzá!

Mónika
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Magazin