Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sütés nélküli narancsos túrótorta

default user icon

Hozzávalók

  • 20 dkg zabpelyhes keksz
  • 12 dkg olvasztott vaj
  • 2,5 dkg aprított natúr pisztácia
  • 1 db biocitrom
  • 8 db színtelen zselatinlap
  • 50 dkg zsírszegény túró
  • 25 dkg natúr joghurt
  • 10 dkg cukor
  • 2 tasak vaníliás cukor
  • 2 dl habtejszín
  • 15 dkg sárgabaracklekvár
  • 4 db kis narancs

Elkészítés

    1. Egy 24 cm-es kapcsos tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral. A mélyhűtőtasakba töltött kekszet sodrófával morzsává hengereljük és összekeverjük az olvasztott vajjal. A vajas morzsát eloszlatjuk a forma alján, jól lenyomkodjuk és a hűtőbe tesszük.
    2. A pisztáciát szárazon felhevített serpenyőben enyhén megpirítjuk. A forró vízzel lemosott biocitrom héját lereszeljük, levét kifacsarjuk. A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk.
    3. A túrót krémesre keverjük a joghurttal, a cukor ral, a vaníliás cukorral, a kihűlt pisztáciával és a citromhéjjal. A felforrósított, de nem felforralt citromlében feloldjuk a kinyomkodott zselatint, majd apránként a túrókrémbe vegyítjük. Végül a krémet a hűtőben hagyjuk megszilárdulni.
    4. A tejszínt kemény habbá verjük, és a zselatinos krémbe forgatjuk. A tölteléket a morzsaalapra simítjuk, és a hűtőbe tesszük legalább 4 órára.
    5. Közben a felforrósított baracklekvárt simára keverjük és szűrőn átpasszírozzuk. A narancsok héját a fehér réteggel együtt levágjuk, belsejüket felkarikázzuk A narancskarikákat elrendezzük a krémen és megkenjük a lekvárral. Végül a tortát kiszedjük a formából.

    MÉG TÖBB ISTENI NARANCSOS RECEPT >>>  

    ezerféle torta >>>


  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin