A gyümölcsöket a mandulával ledaráljuk, majd a likőrt is hozzákeverjük. Folpackba csomagoljuk, és hűtőbe tesszük egy fél órára. Diónyi golyókból kosárkákat formázunk, tányérokra ültetjük, majd ebbe töltjük a krémet.
A vajon a levendulát megfuttatjuk, a mézet hozzáadjuk, felfőzzük az egészet, a citrom levét is hozzáadjuk, és még együtt főzzük egy percig alacsony lángon.
A mascarponét kikeverjük, majd a szobahőmérsékletűre hűlt szirupot és a karikázott szőlőt is hozzákeverjük (ha túl folyós a krém, hűtőbe tesszük fél órára), majd a kosarakba kanalazzuk.
Idénygyümölcsökkel díszítjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre