1. Rántott sajtot úgy süthetsz anélkül, hogy kifolyna, hogy duplán panírozod (liszt-tojás, liszt-tojás és csak utána a zsemlemorzsa), és kb. 20 percre a mélyhűtőbe teszed, majd forró olajban, gyorsan sütöd meg.
2. A kolbászt és a szalámit nagyon szépen vékonyra szeletelheted otthon is, ha egy kis időre a fagyasztóba teszed szeletelés előtt.
3. A tengeri halat sütés előtt tedd néhány órára enyhén sós, fokhagymás tejbe. Használat előtt öntsd le róla a tejet, itasd le róla a nedvességet, és máris panírozhatod, sütheted. Finom, omlós sült hal lesz a jutalmad!
4. A tojásokat mindig mosd meg felhasználás előtt! Számtalan kórokozó tapad meg rajta, amelyek óhatatlanul az ételbe kerülhetnek.
5. A krumplit mindig hideg vízben tedd fel főni! A vitaminok, ásványi sók így kisebb mértékben oldódnak ki belőle. A főzővizet ne öntsd ki! Több étel készítésénél is felhasználhatod.
+1 A só tisztítja a sütőt. Ha valami kifutott, azonnal szórd be sóval. Miután kihűlt könnyedén le tudod majd törölni.