Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

5+1 házi praktika, ami megkönnyíti az életed a konyhában

Hogyan lesz omlós hal? Hogyan lehet tökéletes rántott sajtot készíteni? Mit kell tenni, ha valami ráégett a sütőre? Íme néhány trükk, ami minden háziasszonynak a hasznára válik!

1. Rántott sajtot úgy süthetsz anélkül, hogy kifolyna, hogy duplán panírozod (liszt-tojás, liszt-tojás és csak utána a zsemlemorzsa), és kb. 20 percre a mélyhűtőbe teszed, majd forró olajban, gyorsan sütöd meg.

2. A kolbászt és a szalámit nagyon szépen vékonyra szeletelheted otthon is, ha egy kis időre a fagyasztóba teszed szeletelés előtt.

3. A tengeri halat sütés előtt tedd néhány órára enyhén sós, fokhagymás tejbe. Használat előtt öntsd le róla a tejet, itasd le róla a nedvességet, és máris panírozhatod, sütheted. Finom, omlós sült hal lesz a jutalmad!

4. A tojásokat mindig mosd meg felhasználás előtt! Számtalan kórokozó tapad meg rajta, amelyek óhatatlanul az ételbe kerülhetnek.

5. A krumplit mindig hideg vízben tedd fel főni! A vitaminok, ásványi sók így kisebb mértékben oldódnak ki belőle. A főzővizet ne öntsd ki! Több étel készítésénél is felhasználhatod.

+1 A só tisztítja a sütőt. Ha valami kifutott, azonnal szórd be sóval. Miután kihűlt könnyedén le tudod majd törölni.

Ezek is érdekelhetnek

Friss