Keress receptre vagy hozzávalóra

Sushi lazaccal és paprikával

3/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 10 dkg szeletelt lazacfilé olajban
  • 1 kaliforniai paprika
  • 15 dkg sushi rizs
  • 1/2 evőkanál 3%-os rizsecet
  • 1 evőkanál vízitormakrém /wasabi/
  • 2 db nori /szárított algalap/
  • 1 kávéskanál cukor
  • szójaszósz

Elkészítés

    Elkészítés: A rizst kiválogatás és többszöri átmosás után feltesszük főni annyi vízben, amennyi ellepi. Hozzáadjuk a sót, az ecetet és a cukrot. Többször megkeverjük, kissé tapadósra főzzük. Amennyiben szükséges, apránként kevés forró vizet adunk hozzá mindaddig, amíg a szükséges állagot el nem éri. A rizs főzési ideje kb.15 perc.

    Az algalapokat kissé megnedvesítjük, majd a rizst ujjnyi vastagságban elterítjük egyenletes rétegben. A rizst átkenjük a kissé felhígított tormával, de csak annyira, hogy a zöld szín látszódjék. A halfilét és a paprikát az algalap hosszanti oldalára csíkban felrakjuk, és egy bambuszalátét segítségével szorosan feltekerjük.

    Hűtőszekrényben tároljuk rövid ideig, majd éles késsel felszeleteljük. Szójaszósszal vagy kissé hígított tormakrémmel tálaljuk. A maradék rizst pedig gombócokká formáljuk.

Megjegyzés

A wasabitorma nagyon csípős, ezért óvatosan bánjunk vele! A rizst vízbemártott kanál hátlapjával könnyen és egyenletesen lehet szétteríteni az algalapon.

buksz39
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin