Elkészítés: A rizst kiválogatás és többszöri átmosás után feltesszük főni annyi vízben, amennyi ellepi. Hozzáadjuk a sót, az ecetet és a cukrot. Többször megkeverjük, kissé tapadósra főzzük. Amennyiben szükséges, apránként kevés forró vizet adunk hozzá mindaddig, amíg a szükséges állagot el nem éri. A rizs főzési ideje kb.15 perc.
Az algalapokat kissé megnedvesítjük, majd a rizst ujjnyi vastagságban elterítjük egyenletes rétegben. A rizst átkenjük a kissé felhígított tormával, de csak annyira, hogy a zöld szín látszódjék. A halfilét és a paprikát az algalap hosszanti oldalára csíkban felrakjuk, és egy bambuszalátét segítségével szorosan feltekerjük.
Hűtőszekrényben tároljuk rövid ideig, majd éles késsel felszeleteljük. Szójaszósszal vagy kissé hígított tormakrémmel tálaljuk. A maradék rizst pedig gombócokká formáljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre