Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sushi lazaccal és paprikával

45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A rizst kiválogatás és többszöri átmosás után feltesszük főni annyi vízben, amennyi ellepi. Hozzáadjuk a sót, az ecetet és a cukrot. Többször megkeverjük, kissé tapadósra főzzük. Amennyiben szükséges, apránként kevés forró vizet adunk hozzá mindaddig, amíg a szükséges állagot el nem éri. A rizs főzési ideje kb.15 perc.

Az algalapokat kissé megnedvesítjük, majd a rizst ujjnyi vastagságban elterítjük egyenletes rétegben. A rizst átkenjük a kissé felhígított tormával, de csak annyira, hogy a zöld szín látszódjék. A halfilét és a paprikát az algalap hosszanti oldalára csíkban felrakjuk, és egy bambuszalátét segítségével szorosan feltekerjük.

Hűtőszekrényben tároljuk rövid ideig, majd éles késsel felszeleteljük. Szójaszósszal vagy kissé hígított tormakrémmel tálaljuk. A maradék rizst pedig gombócokká formáljuk.

Megjegyzés

A wasabitorma nagyon csípős, ezért óvatosan bánjunk vele! A rizst vízbemártott kanál hátlapjával könnyen és egyenletesen lehet szétteríteni az algalapon.
- buksz39

Ezek is érdekelhetnek

Friss