Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Supreme csirkemell rukkola-pestós tésztaágyon

default user icon
4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 2 db bőrös csirkemell a szárnytövekkel együtt
  • 10 dkg vaj
  • kakukkfű
  • 50 dkg spagetti tészta
  • olíva olaj
  • durva bors
  • 10 dkg koktélparadicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • A rukkola-pestóhoz:
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál dió
  • 4 evőkanál parmezán sajt
  • 15 dkg rukkola levél
  • 1,5 dl extra szűz olíva olaj
  • őrölt bors

Elkészítés

    Elkészítés: A csirkemelleket lefejtjük a mellcsontról, a bőrüket meghagyjuk. Jól befűszerezzük finomra vágott kakukkfűvel, sózzuk, borsozzuk, hagyjuk állni kb. 5 percet.

    Felrakunk egy lábasban vizet forrni kevés sóval és olívaolajjal (ebben főzzük ki a spagetti tésztát.)

    A rukkolapestóhoz a megtisztított rukkolát a fokhagymával, a marmezánnal, a dióval és az olívaolajjal pépesítjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

    A csirkemelleket elkezdjük sütni a bőrével lefelé, majd ha már szépen megpirult, jön a másik oldal is. Ha megvolt a kérgesítés, akkor sütőbe tesszük (hőlégkeverés 180 C fok, kb. 10 perc). A csirkét kivesszük a sütőből, és pihentetjük 4-5 percig.

    A tésztánkat leszűrjük és beleforgatjuk az elkészített rukkola-pestóba.

    A koktélparadicsomokat félbevágjuk. Egy serpenyőben kevés olívaolajon megfuttatjuk a szeletekre vágott fokhagymát, ehhez dobjuk a félbevágott paradicsomot, és 3 perc alatt enyhén megfonnyasztjuk.

    A csirkemellet a pestós spagettivel és a koktélparadicsomos raguval tálaljuk.

Megjegyzés

A Chefparade főzőiskola receptje.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin