Elkészítés: A kekszet ledaráljuk, ráöntjük a rumot, összegyúrjuk a
porcukorral, a kakaóporral és a vajjal. Gyurma keménységű, formázható anyagot kell kapnunk. (Ha túl kemény, apránként öntsünk hozzá egy kis vizet, vagy gyúrjunk bele még egy kis vajat.) A tésztából először golyókat gyúrunk, aztán a golyókat süniformára alakítjuk. A sünik hátát olvasztott csokiba mártjuk, cukorgyöngyökből szemeket és orrot ragasztunk rájuk, és mandulahasábokból tüskéket szúrunk a hátukba. 1-2 órára hűtőbe tesszük a kész süniket, hogy a csoki megdermedjen.
Amit még variálni szoktam rajta:
- a süni tüskéi lehetnek mandulahasábok helyett ziziből vagy egyszerű puffasztott rizsből is
- cukorgyöngyök helyett pedig kiváló a francia drazsé is.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre