Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Süni fasírt

60 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók
  • 40 dkg darált hús
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • pirospaprika
  • őrölt bors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • őrölt fűszerkömény
  • olaj a sütéshez
  • A burgonyapüréhez:
  • 1,5 kg burgonya
  • 10 dkg vaj
  • 2 dl tej
  • A tálaláshoz:
  • salátalevél
  • szemes bors (süni szeme)
  • paradicsom (süni orra)

Elkészítés

  1. A darált húst a zsemlemorzsával, a piros paprikával, és a zúzott fokhagymával összedolgozzuk, majd sóval, borssal, őrölt fűszerköménnyel ízesítjük. A masszából gombócot formázunk, majd egy serpenyőben, forró olajban megsütjük.
  2. A burgonyát meghámozzuk, és sós vízben puhára főzzük. A főtt burgonyát összetörjük, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat, a felmelegített tejet és habosra keverjük.
  3. Egy tálcára saláta leveleket helyezünk és a burgonya püréből megformázzuk a süni testét. A süni szemét szemes borsból, az orrát paradicsomból rakjuk ki. Ezután a fasírtgolyókat rápakoljuk a burgonya alapra, és már kész is a süni.

 

Megjegyzés

Vidám kis süni, akár az ünnepi asztalra is. - Csizoo

Ezek is érdekelhetnek

Friss