Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Süni fasírt hidegtálra

45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: 1. A fasírtgolyókat a szokott módon készítjük el: a darált húshoz hozzáadjuk a nyers egész tojásokat, a zúzott fokhagymát, a lereszelt (vagy apróra felkockázott) hagymát. A 2 szikkadt zsemlét előbb beáztatjuk, majd kicsit kinyomkodva azt is hozzáadjuk a húshoz. Ízlés szerint ízesítjük sóval, borssal.

2. Apró golyócskákat formálunk belőle, kb. 1,5-2 cm átmérőjűeket. Ha kicsit lágy lenne a massza és nehezen formálható, akkor egy kis zsemlemorzsával javítunk az állagán.

3. Bő olajban kisütjük.

4. A kerek cipót egy tányérra helyezzük. Minden húsgolyót felszúrunk egy fogvájóra, majd szépen beleszúrjuk a cipóba. Amikor már egészen befedtük, a körtét is lefektetjük (hogy stabilabban megálljon, az oldalából kicsit levágunk), beleszúrjuk a két szem borsot (szegfűszeget), s kész is a süni szeme.

Megjegyzés

Hidegtálra ajánlom, vendégváráshoz.
- kiarapanka

Ezek is érdekelhetnek

Friss