Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sündisznó

MME MME
3.6/5
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • Tészta:
  • 7 tojásos vizes piskóta
  • Krém:
  • 1 csomag vaníliás puding,
  • 15 dkg cukor,
  • 4 dl tej,
  • 15 dkg tea vaj
  • Máz:
  • 30 dkg kristálycukor vagy 20 dkg tortabevonó
  • Egyéb:
  • 15 dkg dióbél,
  • 1 csomag mazsola,
  • 2 csomag rumaroma

Elkészítés

Elkészítés: A kihűlt piskótát 4 x 4 cm-es kockára vágom, rászórom a dióbél felét durvára vágva, a mazsolát, és meglocsolom az egyik aromával.
A krémhez a pudingport elkeverem a cukorral, hozzáadom a tejet, és sűrűre főzöm. Még forrón beleteszem a vajat, és addig keverem, míg elolvad a vaj. Belekeverem a másik rumaromát, és még melegen ráöntöm a piskótakockákra, alaposan összekeverem, és hagyom állni 15-20 percig.
Egy ovális tálra halmozom a tésztát, eligazítom sündisznó formára, megtűzdelem fél diógezerdekkel.
A cukrot egy kávéskanál citromlével felolvasztom, majd a karamellt óvatosan rácsorgatom a sütemény tetejére vagy leöntöm olvasztott csokival. Legalább egy napot állnia kell, hogy a karamellt magába szívja a tészta, így szeleteléskor nem kell bajlódni a kemény páncéllal.

Megjegyzés

Ajánlom azoknak, akik gyorsan akarnak finom és különleges édességet készíteni.
Nagyon jól felhasználható hozzá a kissé elrontott (ferde, púpos, stb.) piskóta, melyből tortaremek nem készíthető. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss