Elkészítés: A kihűlt piskótát 4 x 4 cm-es kockára vágom, rászórom a dióbél felét durvára vágva, a mazsolát, és meglocsolom az egyik aromával.
A krémhez a pudingport elkeverem a cukorral, hozzáadom a tejet, és sűrűre főzöm. Még forrón beleteszem a vajat, és addig keverem, míg elolvad a vaj. Belekeverem a másik rumaromát, és még melegen ráöntöm a piskótakockákra, alaposan összekeverem, és hagyom állni 15-20 percig.
Egy ovális tálra halmozom a tésztát, eligazítom sündisznó formára, megtűzdelem fél diógezerdekkel.
A cukrot egy kávéskanál citromlével felolvasztom, majd a karamellt óvatosan rácsorgatom a sütemény tetejére vagy leöntöm olvasztott csokival. Legalább egy napot állnia kell, hogy a karamellt magába szívja a tészta, így szeleteléskor nem kell bajlódni a kemény páncéllal.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre