Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sültparadicsom-krémleves

default user icon

Hozzávalók

  • 1 kg paradicsom
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • olíva olaj
  • bors
  • 1 fej vöröshagyma (nagy)
  • 1 ek vaj
  • 1 ek sűrített paradicsom
  • 2 ek balzsamecet
  • 1/2 l húsleves-alaplé
  • 1 marék friss bazsalikom
  • 1 dl tejszín
  • parmezán a tetejére

Elkészítés

    1. A paradicsomokat félbevágjuk, belsejükkel felfelé betesszük őket egy sütőpapírral bélelt tepsibe és közéjük teszünk néhány gerezd fokhagymát.
    2. Meglocsoljuk őket egy kis olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, majd a paradicsomokat megfordítjuk (hogy belsejükkel lefelé feküdjenek). 200 fokos előmelegített sütőben 30 percig sütjük.
    3. A vöröshagymát megpucoljuk és karikákra vágjuk. Egy fazékban 1 evőkanál vajat felolvasztunk, majd ráöntjük a felvágott hagymát és megdinszteljük. Hozzáteszünk 1 evőkanál sűrített paradicsomot, hozzáöntjük a balzsamecetet, majd hozzátesszük a sült paradicsomokat és fokhagymákat. A fakanállal kicsit szétnyomkodjuk őket.
    4. Amikor már picit lepirultak a paradicsomok a fazékban, hozzáöntjük a húsleves-alaplevet és megvárjuk, amíg felforr, majd utána egy botmixer segítségével leturmixoljuk az egészet.
    5. Megszórjuk a friss bazsalikomlevelekkel, és hozzáöntjük a tejszínt. Megvárjuk, hogy rottyanjon kettőt, majd újra leturmixoljuk, hogy biztosan egy nagyon krémes állagot kapjunk. Parmezánnal megszórva tálaljuk. 

    NÉZD MEG AZ ELKÉSZÍTÉSÉT VIDEÓN!>>> 

    ÉDES PARADICSOMLEVES BETŰTÉSZTÁVAL>>>

    BAZSALIKOMOS PARADICSOMLEVES RIZZSEL>>>

    PARADICSOMLEVES FOKHAGYMÁS PIRÍTÓSSAL>>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin