Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sültpaprika-saláta II.

MME MME
1 4.5/5
60 perc
bonyolult
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítlés: A szép húsos zöldpaprikákat megmossuk, megtörölve a tűzhely lapjára tesszük – gáztűzhelynél vastag védőlemezt tegyünk alá –, és kis lángon átsütjük. Tálba tesszük, egy kissé megsózzuk, és letakarjuk, hogy a gőzben álljon.

Ezután vékony héját lehúzzuk, kicsumázzuk, szeletekre vágjuk, és kisebb üvegekbe rakjuk, hogy lehetőleg egyszeri használatra elfogyjon.

A szokásosnál savanyúbb ecetes salátalevet készítünk, megsózzuk, megcukrozzuk, felforraljuk, és még forrón a paprikára öntjük. Tetejére kb. ujjnyi olajat öntünk, lekötjük, és a forrástól számított fél óráig lassan kigőzöljük. A vízben hagyjuk kihűlni.

Ezek is érdekelhetnek

Friss