Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sültpaprika-leves kovászos uborkával

60 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1.  Felforrósítjuk az olajat, és megsütjük rajta a paprikákat. Ha kissé kihűltek, meghámozzuk őket, eltávolítjuk a magjaikat és az ereket, majd darabokra vágjuk őket. Pürésítjük a tejszínnel, az uborkalével és kevés ásványvízzel, és a hűtőbe tesszük legalább 2 órára.
  2. Megtisztítjuk a hagymát és a fokhagymát, majd mindkettőt finomra vágjuk. A visszamaradt olajon megfuttatjuk a hagymákat. Hagyjuk kihűlni, majd a behűtött leveshez keverjük. Meghámozzuk és felkockázzuk a kovászos uborkát és a paradicsomot. A hideg levest az uborkával, a paradicsommal és a kaporral kínáljuk.
Mindenképpen kóstoljuk meg a kész levest, mielőtt megsóznánk, mert a kovászos uborka leve eleve sós.

Ezek is érdekelhetnek

Friss