Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sültpaprika-krémleves egyszerűen

45 perc
egyszerű
megfizethető

Elkészítés

  1. A paprikákat megmossuk, félbevágjuk, kicsumázzuk és egy nagyobb tepsibe tesszük. A vöröshagymát megtisztítjuk, nyolcadokba vágjuk. A fokhagymát is megpucoljuk és a gerezdeket a kés lapjával kicsit megnyomjuk. 
  2. A hagymát és a fokhagymát is a paprikákhoz adjuk, és friss kakukkfüvet szórunk rá. Sózzuk, borsozzuk, majd meglocsoljuk 3-4 ek olivaolajjal. A kezünkkel összeforgatjuk, majd mehet a 200 fokra előmelegített sütőbe, ahol kb. 30-40 perc alatt puhára sütjük.
  3. A tepsi teljes tartalmát egy turmixgépbe tesszük, meglocsoljuk a balzsamecettel, hozzáadjuk a zöldséglevest - kockából - vagy a vizet, és simára turmixoljuk, és ha szükséges még sózzuk, borsozzuk.
  4. Tálaláskor adjuk hozzá feta sajt darabokat és néhány csepp balzsamecetet.


Megjegyzés

- a turmixolás után szűrjük át egy szűrőn a leves, így szép sima állagú lesz
- aki szereti a pikáns ízeket, adhat hozzá chili paprikát is - gasztrogabo

Ezek is érdekelhetnek

Friss