Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sültpaprika-krémleves bazsalikommal

default user icon

Hozzávalók

  • 1 fej fokhagyma
  • 5 ek olíva olaj
  • 3 db kaliforniai paprika (sárga)
  • 1 csokor újhagyma
  • 40 dkg darabolt paradicsom (konzerv)
  • 5 dl zöldségleves-alaplé (kockából)
  • 1 marék bazsalikom
  • vörösborecet

Elkészítés

    1. A fokhagymafejet alufóliába csomagoljuk a 1/2 ek olívaolajjal és 1 nagy csipet sóval. A paprikákat megmossuk, tepsibe tesszük, majd meglocsoljuk őket 1 ek olívaolajjal. Mellétesszük a fokhagymát is. Az egészet 230 fokos sütőben 35-40 percig sütjük.
    2. Meghámozzuk a sült zöldségeket, a paprikát kimagozzuk. Felforrósítjuk a megmaradt olívaolajat, majd megfonnyassztjuk rajta a megtisztított, felkarikázott újhagymát. Hozzáadjuk a paradicsomot a levével együtt, a paprikát, a fokhagymát és az alaplét. Megsózzuk, és a levest kb. 20 percig főzzük.
    3. Félreteszünk egy kevés bazsalikomot a díszítéshez, a többit a leveshez adjuk, majd pürésítjük az egészet botmixerrel. Végül ecettel ízesítjük, és a maradék, felcsíkozott bazsalikommal tálaljuk.

    SÜLTPAPRIKA-KRÉM>>> 

    KUKORICÁS FASÍRTGOLYÓK SÜLTPAPRIKA-MÁRTÁSSAL>>> 

    CUKKINIS TÖLTÖTT PAPRIKA>>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin