Elkészítés: A szószhoz a vajat felolvasztjuk egy lábasban, rászórjuk a lisztet, simára keverjük, majd folyamatos keverés mellett felöntjük a felforrósított tejjel. Mikor elkezd besűrűsödni, belekockázzuk, morzsoljuk a sajtokat, beleöntjük a bort, megvárjuk, míg felolvadnak és a mártás besűrűsödik. Ekkor botmixerrel simára keverjük, megkóstoljuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Fedőt teszünk rá, nehogy megbőrösödjön a teteje.
A burgonyát, az édesburgonyát és a csicsókát meghámozzuk, 2 cm-es kockákra vágjuk, sütésig vízben tartjuk.
A tojást összekeverjük a liszttel és annyi sörrel, hogy sűrű palacsintatésztát kapjunk. Sózzuk, borsozzuk, félretesszük. A fonott kalácsot késes robotgépbe tesszük, apró morzsára aprítjuk.
A baconszeleteket kicsit fedve egymásra fektetjük, rátesszük a megborsozott harcsafilét, ráhajtogatjuk a szeleteket.
A pisztrángokat megmossuk, kívül belül sózzuk, szintén meghintjük fehérborssal, a hasüregébe 3-3 vékony szelet zöldcitromot teszünk.
Egy lábasba olajat öntünk, felforrósítjuk, beledobjuk a konyharuhában kicsit megszárítgatott burgonyakockákat.
Miközben sülnek, egy serpenyőbe öntünk 1 evőkanál olívaolajat, rátesszük a baconbe göngyölt harcsát, mindkét oldalát 5-5 percig sütve elkészítjük, kivesszük, melegen tartjuk. Ebbe a serpenyőbe öntjük a maradék olívaolajat, felforrósítjuk.
A pisztrángokat megforgatjuk a kalácsmorzsában, jól rányomkodjuk. Beletesszük az olajba, mérsékeljük kicsit a lángot, szintén 5-5 perc alatt megsütjük mindkét oldalukat, vigyázva, hogy a lime-szeletek ne essenek ki.
Ha a krumpli ropogósra sült, kiszedjük, egy tálba tesszük. A haltejeket megsózzuk, megforgatjuk a sörtésztában, és ebben az olajban pillanatok alatt világosbarnára sütjük. Papírtörlőre szedjük.
Nagy tálon két személyre tálalunk. A harcsát 4 darabba vágjuk, a pisztránggal és a sült haltejjel egymás mellé rendezzük, körbeszórjuk a burgonyakockákkal, a mártást külön tálban mellé kínáljuk. Lime-szeletekkel és petrezselyemmel díszítjük.